Verkkonäkyvyys ja analytiikka

Verkkonäkyvyyden ja verkkosivujesi tuottavuuden saat taattua hyvällä analytiikalla. Käyttäjien verkkokäyttäytyminen antaa sinulle kullanarvoista tietoa siitä, miten voisit kohentaa verkkopalveluasi entisestään.

Tiedä mitä kehittää

Kerromme sinulle miten sivuston kävijämääriä voisi lisätä ja millä tavoin asiakkaiden kulkua sivostolla voitaisiin helpottaa. Tuodaan tärkeät asiat helposti saataville, niin kaikki ovat tyytyväisiä.

Kokeile mikä toimii

A/B -testaamisella voit kokeilla mikä sivustollasi toimii parhaiten. Vertaile esimerkiksi kahden erilaisen tuotesivun toimivuutta jakamalla kävijät puoliksi ja jätä parempi.

Mainospalvelu ja analytiikka

Google Adsin avulla näet tarkalleen kuinka paljon mainoskampanja on kuluttanut rahaa ja kuinka paljon se on tuottanut. Konversiopohjainen mainonta on kaiken A ja O.

Seuraa myyntiä ja käyttäjiä

Kaikki tarvittava tieto kasvuun

Miksi analytiikan pitäisi kiinnostaa?

Ilman analytiikkaa et voi tietää miten verkkosivusi tai kampanjasi toimivat. Verkkosivujesi toimivuuden mittaamiseksi tarvitaan analytiikkaa ja sen seuraamista. Esimerkiksi kuinka useat käyttäjät päätyvät verkkosivuillesi eri väyliä pitkin kuten Googlesta, Facebookista, Instagramista tai suoralla linkillä. Ohjelman avulla saat selkeät numerot kuinka paljon mikäkin kampanja on tuottanut ja kuinka todennäköisesti tiettyyn kohderyhmään kuuluva ihminen ostaa tuotteesi.

Tärkeitä asioita myynnin kannalta ovat kohderyhmät ja käytön helppous. Analytiikan avulla saat tietoosi, mistä sivuston vierailijat ovat kiinnostuneita, miten he liikkuvat verkkosivuillasi ja ovatko he mahdollisesti kiinnostuneita tarjoamistasi tuotteista.

Mitä analytiikka tarkoittaa ja mitä hyödyn siitä?

Analytiikka ja kävijäseuranta on suuri tekijä yrityksen menestyksessä. Niiden avulla saat tietoosi tarkkaa tietoa vierailijan liikkeistä verkkosivuillasi ja sosiaalisessa mediassa. Voit esimerkiksi analysoida tarkalleen vierailijoiden tapaa käyttää verkkosivujasi ja tämän avulla kehittää palveluasi. 

Analytiikan avulla selvität helposti esimerkiksi Facebook-kampanjan kautta sivustollesi tulleiden kävijöiden ostosten osuuden. Ohjelma kertoo montako heitä on ollut, kuinka moni heistä osti tuotteen ja kuinka suuri tuotto tästä yhteensä tuli yrityksellesi.

Tämän lisäksi saat arvokasta tietoa käyttäjistä, jonka avulla voit tarkentaa kohderyhmääsi. Kerättyä tietoa on esim. (Ikä, sukupuoli, sijainti, käytetty laite ja kiinnostuksen kohteet.)

Erilaisia hyötyjä

 • Tiedät mihin sosiaaliseen mediaan kohdistat mainontasi
 • Saat tarkempaa tietoa asiakkaistasi kuten:
  • Kiinnostuksen kohteet
  • Ikä
  • Sijainti
  • Käyttäytyminen
  • Laite (mobiili, tabletti, pöytäkone)
 • Saat tietoosi miksi käyttäjät poistuvat sivuiltasi
 • Tiedät miten muokata verkkosivusi sisältöä siten että tärkein tieto on helposti saatavilla.

Analytiikka ja mainokset

Google Analyticsin ja Google Adsin avulla voit kohdistaa mainokset juuri haluamallesi yleisölle.  Mainokset voidaan asettaa mm. tuloluokan, iän ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Mainosten kohdistaminen on helppoa tehdä tiedoilla, jotka ovat jo olemassa. Näiden kahden työkalun yhteistoiminnalla näkee selvästi miten kampanjat ovat toimineet ja kuinka paljon tuottoa sekä kävijävirtaa ne ovat saaneet sivuille.

 

Google Ads kampanjan avulla saamme tarkkaa tietoa sen toimivuudesta, kiinnostuneista käyttäjistä ja voimme tarvittaessa muokata sitä paremmaksi.

Näillä työkaluilla voit mm:

 • Voit kohdistaa markkinointisi haluamaasi kohderyhmään
 • Mainoskampanjan kulut ja tuotot selkeinä lukuina
 • Tiedät paremmin ketkä ovat kiinnostuneita tuotteista ja palveluistasi

Tavoitteet, konversiot ja myynnin seuranta

Analytiikalla erilaisten tavoitteiden seuranta onnistuu helposti. Saat selville miten käyttäjä toimii verkkosivuillasi ja mitkä askeleet johtavat tavoitteen tai konversion täyttymiseen. Kerätyn tiedon avulla voit helpottaa ostoprosessin tai yhteydenoton tekemistä ja kasvattaa myyntiä.

Tavoitteena myydä verkkokaupasta tuote

Analytiikan avulla näet miten vierailija on sivustolla liikkunut, mitä tuotteita hän on selannut, lisännyt ostoskoriin ja missä kohdassa hän on mahdollisesti poistunut sivustolta. Tälläisen seurannan avulla voi muokata verkkosivun helppokäyttöisyyttä siten, että asiakas todennäköisimmin ostaisi tuotteen.

Tavoitteena täyttää yhteydenottolomake

Lomakkeiden pitää olla helposti löydettävissä ja niiden lähetyksen pitää olla helppoa ja vaivatonta. Jos lomakkeessa kysytään esimerkiksi henkilötunnusta, vierailija saattaa kyseenalaistaa tämän ja keskeyttää lomakkeen täytön. 

Konversioseurannan avulla saat selkeät luvut joiden avulla voit arvioida eri kampanjoiden ja mainosten toimivuutta. Kuinka paljon Google Ads kampanjaan on kulunut rahaa ja kuinka paljon se on tuottanut sitä verkkokaupan myynnin kautta. Analyticsin avulla näkee kuinka moni on tullut mainoslinkin kautta sivustolle ja ostanut tuotteen. Tuotteen ostaminen tarkoittaa konversion täyttymistä.

Haluaisitko myydä lisää?