Case: Kuljetus Pasi Koskinen - näkyvyyden tärkeys

Kuljetus Pasi Koskinen Oy on huittislainen jätehuolto- ja kuljetusyritys, jonka kanssa toteutimme laadukkaat ja informatiiviset verkkosivut sekä teemme jatkuvaa markkinointia somessa ja muualla.

Kristiina Niemi

Kirjoittaja

25.08.2023

Kuljetus Pasi Koskinen Oy on huittislainen yritys, joka hoitaa kaikenlaisia jätehuollon ja kuljetuksen tarpeita sekä yrittäjille että yksityistalouksille. Yrittäjä Pasi Koskinen on huomannut selvän kasvun yhteydenottojen määrässä - lue tästä tarkemmin, miten sen teimme! Kirjoituksen lopusta löydät myös lyhyen tietoiskun orgaanisesta ja maksetusta markkinoinnista.

Uudistuvan yrityksen ensiaskeleet

Loppukesästä 2022 Pasi Koskinen oli uuden edessä. Huittisten Kuljetus Oy:n jätehuollon liiketoiminta tulisi siirtymään kokonaan Kuljetus Pasi Koskinen Oy:lle vuodenvaihteessa. Pasin yritys oli toiminut Huittisten Kuljetus Oy:n alla eikä sillä ollut esim. omia verkkosivuja. Uudessa tilanteessa Kuljetus Pasi Koskinen Oy tarvitsisi saada näkyville ja ihmisten tietoisuuteen. 

Pasi aloitti yhteistyön Huiman kanssa. Yrityksen verkkosivuille varattiin domain pasikoskinen.fi. Aloimme suunnitella yritykselle sopivaa logoa Pasin toiveiden mukaisesti. Myös verkkosivujen suunnittelu aloitettiin samantien ja valmistumiselle asetettiin määräajaksi vuodenvaihde.

Logosta tehtiin useita eri versioita, joista Pasi valitsi mieleisensä ja siitä muokattiin lopullinen versio. Huimalta asiakas saa aina logosuunnittelun yhteydessä käyttöönsä logopankin, joka sisältää netti- ja printtikäyttöön logosta useita eri tiedostomuotoja - pienistä nettikuvista aina suuriin pressuihin käytettäväksi, ja kaikkeen siltä väliltä. Logopankki sisältää myös värilliset ja mustavalkoiset versiot, tarvittaessa myös logosta pysty- ja vaakamallit. Logopankin avulla logoa pystyy käyttämään mihin tahansa eri käyttötarkoitukseen.

Verkkosivut pasikoskinen.fi valmistuivat sopivasti vähän ennen vuodenvaihdetta, jolloin Kuljetus Pasi Koskinen Oy otti haltuunsa Huittisten Kuljetus Oy:n liiketoiminnan. Verkkosivuilla on lyhyesti ja ytimekkäästi kerrottu tärkeimmät tiedot yrityksestä ja palveluista, ohjeita asiakkaille sekä yhteystiedot. Sitä kautta pystyy myös tekemään jätehuoltosopimuksen ja tilaamaan kaivon tyhjennyksen tai vaihtolavan.

Verkkosivuilla oli huhtikuun alun ja heinäkuun lopun välisenä aikana noin 500 kävijää, joista uusia oli noin 480. Keskimääräinen aktivoitumisen kesto oli 1 min 16 sek.

Somen voiman valjastaminen

Pasille luotiin Google Yritysprofiili ja Facebook-tili helmikuussa 2023. Huima suunnittelee yhdessä Pasin kanssa somepostaukset ja toteuttaa ne. Lisäksi tehdään maksettua Facebook-mainontaa. Facebookista saatujen hyvien kokemusten siivittämänä luotiin toukokuussa myös Instagram-tili ja alettiin tehdä myös Google Ads -hakusanamainontaa.

Facebook-tilillä on 114 seuraajaa ja Instagram-tilillä 63 seuraajaa (tilanne 18.8.2023). Somemainontaa on viimeisen kolmen kuukauden aikana nähnyt vähintään kerran melkein 25 000 tiliä. Julkaisuihin on sitouduttu yli 300 kertaa ja mainoksessa ollutta linkkiä klikattu noin 230 kertaa. 

Helmi- ja heinäkuun välisenä aikana Kuljetus Pasi Koskisen Google Yritysprofiilia oli katsonut noin 600 ihmistä ja sen kautta oli soitettu 78 puhelua, tehty 148 reittiohjepyyntöä ja klikattu 41 kertaa verkkosivustolle. Kahden kuukauden aikana (toukokuun lopun ja heinäkuun lopun  välisenä aikana Google Ads -mainontaa oli nähnyt yli 7 700 ihmistä ja klikkauksia oli tullut 430.

"Homma pelasi tosi hyvin Huiman kanssa. Logo ja verkkosivut pasikoskinen.fi ovat hienot ja juuri sellaiset kuin pitikin. Olen niihin tosi tyytyväinen ja saan niistä paljon hyvää palautetta. Huima hoitaa myös Google- ja somemainontaa sekä somepostauksia puolestani. Sitä kautta tulee jatkuvasti yhteydenottoja ja uusia asiakkaita, mikä on älyttömän hieno juttu!" iloitsee Pasi.

Mainonnalla näkyvyyttä

Pasi kertoo tilanteestaan heinäkuun loppupuolella kun Facebook-mainontaa on tehty helmikuun puolivälistä lähtien ja sen lisäksi Instagram-mainontaa ja Google Ads -mainontaa toukokuun lopusta lähtien: “Vaihtolavat kiertävät hyvin ja multakuormia on mennyt enemmän kuin aiempina vuosina. Kaivon tyhjennyksiä on jatkuvasti. Yleensä kaivoja on tyhjennetty eniten keväisin, mutta nyt niitä hommia on ollut koko ajan ja laajemmalta alueelta kuin aiemmin. Uudet asiakkaat ovat saaneet tiedon nettisivuilta ja somesta. On se niin tätä päivää, siellä kaikki nykyään ovat - nuoremmat ja vanhemmatkin.” 

Pasi kommentoi, että “Huiman some- ja Google-markkinointipalvelu on tosi kätevä, ei itse tarvitse murehtia. Voi keskittyä omiin töihin ja paiskia hommia - joku muu hoitaa puolestasi markkinointipuolen.” 

“Vanha sanonta ‘Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa’ pitää hyvin paikkansa. Somemainoksessa mainitaan kuljetukset ja on kuva pienkoneiden kuljetuslavasta. Kaivurin kuljetusta tarvitseva oli katsonut kuvaa ja tuumannut, että lava on matalan näköinen - juuri sitä mitä tarvitsevatkin tietyn kaivurin kuljettamiseen kun hyötykorkeutta tarvitaan mahdollisimman paljon. Soittivat minulle ja asia järjestyi - kuljetuslavan korkeus sopi ja kaivuri kuljetettiin Raaseporista. Tässäkin tilanteessa kuvalla ja näkyvyydellä sosiaalisessa mediassa oli ratkaiseva merkitys.” Pasi toteaa.

Lisää näkyvyyttä yrityksellesi?

Tietoisku: orgaaninen ja maksettu mainonta

Sosiaalisen median orgaaninen näkyvyys tarkoittaa yrityksen omalle sometilille julkaistua sisältöä, kuten julkaisuja (postauksia), keloja ja videoita, sekä kommentointia ja vuorovaikutusta muiden tilien kanssa. Orgaaninen näkyvyys voi tarjota monia hyötyjä yritykselle:

 • Kustannustehokkuus: taloudellisesti edullisempaa kuin maksullinen mainonta
 • Luottamus ja uskottavuus: mahdollisuus vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa - rehellisiä ja aitoja sisältöjä
 • Yhteisön rakentaminen: alusta vuorovaikutukselle asiakkaiden kanssa, voi auttaa yritystä rakentamaan sitoutuneen yhteisön
 • Brändin tunnistettavuus: lisää yrityksen tunnettuutta ja brändin tunnistettavuutta
 • Asiakaspalautteen kerääminen: aktiivisesta keskustelusta yritys voi kerätä arvokasta palautetta asiakkailtaan
 • Verkkoliikenteen kasvattaminen: orgaaninen näkyvyys voi ohjata kävijöitä yrityksen verkkosivuille

Orgaanisen näkyvyyden saavuttaminen sosiaalisessa mediassa vaatii aikaa, johdonmukaisuutta ja laadukasta sisältöä. Algoritmit saattavat myös rajoittaa orgaanista näkyvyyttä, joten maksullisella mainonnalla voidaan täydentää orgaanista strategiaa.

Maksullinen somemainonta voi tarjota useita etuja:

 • Kohdennusmahdollisuudet: mainokset näkyvät vain potentiaalisille asiakkaille kun voi määritellä tarkasti juuri haluamansa kohderyhmän demografisten tietojen, kiinnostusten, käyttäytymisen ja sijainnin perusteella
 • Näkyvyys ja tavoittavuus: mahdollisuus laajentaa näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa nopeasti
 • Mittaaminen ja seuranta: analytiikkatyökalujen avulla voi seurata mainosten suorituskykyä reaaliajassa ja tehdä tarvittavia muutoksia tehokkaasti
 • Nopea tulosten saavuttaminen: maksulliset mainokset näkyvät välittömästi kohderyhmällesi (toisin kuin orgaaninen näkyvyys)
 • Kampanjoiden joustavuus: mainosbudjettia, kohdentamista ja sisältöä voidaan muuttaa joustavasti kesken mainoskampanjan
 • Kilpailuetu: maksullinen mainonta voi auttaa erottumaan kilpailijoista,  houkutella uusia asiakkaita ja parantaa brändin näkyvyyttä

Maksullisen somemainonnan menestyminen vaatii oikeanlaista suunnittelua, kohdentamista ja sisällön laatua. On tärkeää tuntea kohderyhmä ja asettaa selkeät tavoitteet ennen mainonnan aloittamista. Samoin kampanjan seuraaminen ja optimointi ovat avainasemassa mainonnan menestyksen varmistamiseksi.

Google-mainonnan hyötyjä osana markkinointistrategiaa:

 • Laaja kohdeyleisö: Googlen käyttäjämäärät ovat valtavat eli on mahdollisuus tavoittaa laaja kohdeyleisö ja paljon potentiaalisia asiakkaita
 • Kohdennettavuus: mainoksen voi kohdentaa hyvin tarkasti tietyille demografisille ryhmille, maantieteellisille alueille ja hakusanoille
 • Mitattavuus ja seuranta: mainoskampanjan suorituskykyä voi seurata tarkasti ja optimoida tarpeen mukaan
 • Nopea tulosten saaminen: Google-mainonta voi tuottaa nopeasti näkyviä tuloksia ja mainoskampanjoiden käynnistäminen on suhteellisen helppoa
 • Joustava budjetointi: mainosbudjetiksi  voi asettaa yrityksen tarpeisiin ja resursseihin sopivan summan (joko päivä- tai kuukausibudjetti)
 • Kilpailutilanne: maksullinen mainonta voi olla keino erottua ja saavuttaa näkyvyyttä (kilpailevilla avainsanoilla mainonta voi kuitenkin olla kalliimpaa)
 • Orgaanisen näkyvyyden vahvistaminen: Google Ads voi tukea myös hakukonenäkyvyyttä - auttaa tuomaan liikennettä sivustollesi ja kasvattamaan tietoisuutta brändistä

Maksullinen mainonta voi olla tehokasta vain silloin, kun sitä käytetään oikein ja kun mainokset ovat kohdennettuja, houkuttelevia ja relevantteja kohdeyleisölle.  Ennen mainonnan aloittamista kannattaa suunnitella asiaa ja tehdä perusteellinen avainsanatutkimus.