Case: Systemian markkinointi­materiaalit ja verkko­sivut

Paljon onnea Jaakko! Huittisten Vuoden 2022 Yrittäjäksi valittiin Systemia Oy:n Jaakko Lehtinen. Eikä suotta - Jaakko on onnistunut kasvattamaan yrityksensä toimintaa hankalinakin aikoina.

Kristiina Niemi

Kirjoittaja

15.11.2022

Systemia Oy kasvuvauhdissa

Systemia tekee monipuolisesti teollisuuden LVIS-, laiteasennus- ja huoltotöitä. Työkohteita ovat mm. hoiva- ja uudisrakentaminen, kiinteistöhuolto ja maatilayritykset. Yritys palvelee myös yksityisasiakkaita. Työntekijöitä on noin 20 henkilöä.

Yrityksen toiminta on kasvanut ja hyvälle tekijälle olisi taas tarvetta. “Ehdin vastata vain noin kolmasosaan tarjouspyynnöistä, joita meille tulee. Kysyntää on enemmän kuin mihin pystymme vastaamaan.” toteaa Jaakko.

Töitä tehdään pääasiassa Huittisissa ja sen lähialueilla, mutta myös valtakunnallisesti mm. Torniota myöten. Sähköasennusten kysyntä on kasvussa ja niiden palvelujen tarjontaa aiotaan vahvistaa.

Monipuolista yhteistyötä

Olemme tehneet Systemialle vuosien varrella monenlaisia töitä - ikkunateippaukset, lomakkeita, lomakepohjia, lehti-ilmoituksia, verkkosivut, yms. “Huimalla on osaamista toteuttaa laadukasta markkinointiviestintää. Lehti-ilmoituksissa on tärkeää yhtenäinen visuaalinen ilme. Lomakkeita voisimme ehkä itsekin tehdä, mutta on vaivattomampaa antaa niidenkin tekeminen luotettaviin käsiin.” Jaakko pohtii.

Systemian verkkosivut, systemia.fi, toteutettiin parisen vuotta sitten. Jaakko kertoo, että yrityksellä on ollut useammat verkkosivut aiemmin muiden yritysten tekemänä: “Halusin jo pidempään tehdä uudet verkkosivut Huiman kanssa, mutta onneksi siinä vierähti pari vuotta - verkkosivuista tuli nyt erilaiset kuin olisin aiemmin ajatellut. Ja projektia aloittaessa oli hyvä hetki - silloin oli hyvin resursseja laittaa kunnollisiin ja ammattimaisiin verkkosivuihin sekä ammattivalokuvaajan kuvauksiin.”

Hyvä myynnin tuki

Verkkosivut tehtiin räätälöidysti täysin Systemian tarpeisiin - alusta lähtien heitä varten ja heidän näköisekseen. Sivuston tekemisen yhteydessä tehtiin brändimäärittelyä pienessä mittakaavassa. Käytiin läpi, mitä he haluavat kertoa verkkosivuilla, miltä haluavat näyttää ja miten viestivät ulospäin. 

Systemia halusi verkkosivujen vastaavan heidän toimintaa - laadukasta, siistiä ja teknisesti toimivaa. Systemialaiset halusivat olla kuvissa itse pääosassa ja paikallinen ammattilainen FotoKatan Kata Sivunen vastasi valokuvaamisesta. Kata huolehtii jatkossakin referenssikohteiden kuvaamisesta.

Verkkosivut ovat osoittautuneet hyväksi myynnin tueksi vaikkei sitä aluksi niin myyntikanavaksi ajateltukaan. “On hyvä, että niissä kerrotaan yrityksestä, ja siitä mitä ja miten tehdään. Ja referensseistä näkee, mitä kaikkea on jo tehty. Meillä on halu tehdä työmme laadukkaasti ja verkkosivumme kuvastavat hyvin juuri sitä.Jaakko kommentoi.

Projekti kesti kaikkinensa noin puoli vuotta - alun perinkin jo sovittiin, että sitä tehdään aina muiden kiireiden lomassa puolin ja toisin. Jaakon mielestä tahti oli oikein sopiva ja tärkeintä on erittäin onnistunut lopputulos.

Yhteistyö jatkuu

“Tilaamme jatkossakin kaikki eri lehtiin menevät lehtimainokset ja lomakkeet yms. tarvittavat jutut Huimalta. Myös verkkosivuja tullaan päivittämään ja kehittämään. Olemme kautta linjan tyytyväisiä Huiman toimintaan. On niin paljon kätevämpi toimia paikallisen yrityksen ja tuttujen ihmisten kanssa. Asioiden suunnittelu yhdessä, palaverien pitäminen ja muu yhteydenpito sujuu helposti. Voi vain soittaa ja siihen reagoidaan nopeasti. Huiman vasteaika on todella hyvä!” Jaakko iloitsee.

Millaiset verkkosivut haluaisit yrityksellesi?