Case: YKL ry:n koulutus­rekisteri

Yksityisten Katsastus­toimi­paikkojen Liitto (YKL) ry ja Huima ovat tehneet yhteistyötä jo 2000-luvun alusta lähtien.

Kristiina Niemi

Kirjoittaja

07.07.2022

YKL on yksityisten katsastus­toimi­paikkojen edunvalvoja, vastaa jäsentensä koulutuksel­lisiin tarpeisiin ja toimii jäsenistönsä informaatio- ja yhteistyö­kanavana.

Verkkosivut ja intranet

Olemme tehneet YKL:lle verkkosivut, jotka on jo kertaalleen uudistettukin, https://yklry.fi/. Lisäksi olemme toteuttaneet YKL:n jäsenistöä palvelevan intranetin. Intrassa on mm. katsastajille tärkeä työväline autodata. Yrittäjillä on laajemmat oikeudet intraan, vain heille tarkoitetun informaation vuoksi. Intrassa oleva koulutusrekisterin koulutuskalenteri päivittyy suoraan verkkosivuille https://yklry.fi/koulutukset/ ja esim. näin jää tuplatyö pois sivujen ylläpitäjältä.

Koulutusrekisteri

Koulutusrekisteri palvelee YKL:ää sisäisesti ja on tärkeä työväline katsastusyrittäjälle. Se näyttää henkilöstön tulevat lakisääteiset koulutustarpeet ja -historian. Katsastusasemien päälliköiden oikeudet intrassa oikeuttaa ilmoittamaan katsastajia tulossa oleville, lakisääteisille kursseille. Yrittäjä voi käyttää intraa myös henkilöstörekisterinä ja henkilöstön koulutushistoriaa on mahdollista hyödyntää yrityksen laatujärjestelmän osana.

 

Koulutusrekisteri on tärkeä työväline myös sen hallinnoijalle YKL:n hallinto- ja koulutuskoordinaattori Pirkko Buddakselle. Rekisteri seuraa katsastusyritysten henkilöstön koulutuksia ja myönnettyjä katsastusoikeuksia, näin YKL:n kouluttajilla on tulevan vuoden koulutustarve tiedossa.  Koulutuksen alkaessa intrasta tulostetaan osallistujalista, johon merkitään paikallaolo. Kurssin suorituksen jälkeen järjestelmä generoi jokaiselle osallistujalle todistukset, jotka voidaan tulostaa järjestelmästä. Yrittäjä pystyy luomaan rekisteriin työntekijän, mutta Pirkko voi siirtää hänet yrityksestä toiseen, jos työntekijä vaihtaa työpaikkaa.  

Tekemisen meininki

Pirkko Buddas kommentoi asiakkuutta: “Yhteistyö Huiman kanssa on sujunut erittäin hyvin. Kaikki tapahtuu nopeasti, luotettavasti ja tehokkaasti, ei tarvitse odotella päiviä tai joskus edes tunteja. Intra ja koulutusrekisteri on räätälöity juuri meidän tarpeisiin ja sen muunneltavuus on aivan huippujuttu. Siihen on onnistunut toteuttaa kaikki, mitä olemme keksineet pyytää. 

Loppukeväästä tehtiin viimeisin uudistus koulutusrekisteriin, jonka toteutuksessa meillä YKL:ssä ominaisuuden pohdinta oli hankalampi ja pidempi prosessi, mutta Huima toteutti sen ammattitaidolla heti kun oli selvillä, että mitä oikein halutaan. On mahtavaa, että Huimassa on tekemisen meininki!”

Tarvetta toimintaa tehostavalle intralle?