Miksi hankkia verkkosivut?

Monet pienet yrittäjät sanovat, ettei heillä ole aikaa tehdä tai ylläpitää verkkosivuja. Yllättävän monet sanovat myöskin, etteivät he tarvitse verkkosivuja laisinkaan. Joko he luulevat, ettei niistä ole mitään hyötyä tai korvaavat ne esim. Facebook-tilillä.

Juha Rantanen

Kirjoittaja

27.09.2021

Ilman verkkosivuja sinua ja yritystäsi voi olla todella vaikea löytää nykyaikana. Pelkästään Googlen hakukoneen avulla tehdään miljardeja hakuja päivässä. Verkkosivut ja verkkonäkyvyys on ajankohtainen asia jopa yksityisillä elinkeinonharjoittajilla. Kilpailijallasi todennäköisesti on jo verkkosivut ja jos ei ole, niin sinulla on mahdollisuus päästä etulyöntiasemaan markkina-alueellasi. Monet pienet yrittäjät sanovat, ettei heillä ole aikaa tehdä tai ylläpitää verkkosivuja. Yllättävän monet sanovat myöskin, etteivät he tarvitse verkkosivuja laisinkaan. Joko he luulevat, ettei niistä ole mitään hyötyä tai korvaavat ne esim. Facebook-tilillä.

 

Alle on listattuna kymmenen syytä, joiden takia juuri sinun yritykselläsi kannattaisi olla verkkosivut.

1. Digitaalinen markkinointi

Verkkosivujen olemassaolo mahdollistaa myös digitaalisen markkinoinnin. Esimerkiksi Googlen kautta tehdään joka tunti noin 227 miljoonaa hakua. Kuinka usein sinä itse olet etsinyt Googlen tai muiden hakukoneiden avulla tietoa sinua kiinnostavasta asiasta, esineestä tai yrityksestä?

2. Tiedon välittäminen

Verkkosivut toimivat mainiona tapana välittää informaatiota. Ne ovat toiminnassa 24/7, joten ajankohtaisten uutisten jakaminen on verkkosivujen kautta todella helppoa ja kätevää. Jos aika on kortilla ja sitä ei riitä uutisten rustaamiseen verkkosivuille, voit tuoda ajankohtaiset uutiset esim. suoraan Facebookista. Näin vierailijat näkevät ajankohtaiset asiat heti sivuille saapuessaan.

3. Yrityksen tunnettavuuden lisääminen

Verkkosivut ovat yksi tapa löytää yrityksesi. Koko yrityksen näkyvyys usein keskittyy verkkosivuihin ja käyttäjä löytää tiensä verkkosivuille eri lähteistä tietoa etsiessään. Esimerkiksi hakukoneiden hakutuloksista, kaverin lähettämän linkin kautta tai Facebookin linkin kautta.

4. Uskottavuus

Jopa 90% kuluttajista uskoo, että verkkosivut saavat yrityksen näyttämään paljon uskottavammalta ja asiantuntevammalta. Nykyaikaiset mobiiliystävälliset verkkosivut ovat suuri myyntivaltti. Kuinka todennäköisesti sinä ottaisit yhteyttä yritykseen jolla ei ole verkkosivuja (Jos edes löydät miten ottaa heihin yhteyttä). Ja kuinka todennäköisesti ottaisit yhteyttä yritykseen jonka verkkosivut ovat selkeät ja sieltä löytyy tarvittava informaatio.

5. Näkyminen ja löydettävyys

Verkkosivuille voit helposti lisätä tarvittavat yhteystiedot, jonka avulla verkkosivujen vierailija löytää sinut ja tietää miten tavoittaa ja löytää sinut. Puhelinnumero, osoite, karttalinkki ja upotettu kartta ovat hyviä esimerkkejä. Käyttäjän tarvitsee vain klikata karttalinkkiä ja navigaattori ohjaa hänet perille.

6. Integraatio ja informaation keskittäminen

Verkkosivuille voit keskittää yrityksen kaiken olennaisen tiedon, jonka haluat asiakkaiden tietävän. Verkkosivuille voit myöskin yhdistää tietoja eri lähteistä ja täten verkkosivut päivittyvät automaattisesti esimerkiksi Facebook- tai Instagram-postauksien mukaan. 

7. Kasvumahdollisuus

Jos sinulla ei vielä ole verkkosivuja, ne voivat olla nopea väylä kasvattaa yrityksesi myyntiä. B2B-yrityksille palveluita tarjoavan yrityksen löytää helposti esimerkiksi hakukoneiden kautta ja B2C-yritykset voivat helposti pystyttää esim. verkkokaupan, jonka kautta myyvät tuotteitaan ympäri suomea (tai maailmaa). Verkkokauppojen myynti muuten on kasvanut yli 33% muutaman vuoden sisällä. 

8. Arvostelut ja palautteet

Suuri osa ihmisistä tekee ostopäätöksen muiden ihmisten arvosteluiden ja palautteiden perusteella. Verkkosivuille voit tuoda esille parhaat asiakkailta saamasi palautteet. Sivuilla voi myös näkyä esim. Googlen kautta tulleet palautteet ja parhaat palat Facebookin palautteista. Kuinka paljon todennäköisemmin sinä ostaisit tuotteesi yritykseltä, jonka asiakaspalautteesta on 90% positiivista, kuin yritykseltä jonka asiakaspalautteesta on 50% positiivisia?

9. Konversioiden kasvattaminen

Yrityksen tärkein tehtävä on myydä. Verkkokaupan tehtävä myyntiprosessissa on itsestäänselvä ja sellainen pitäisi olla käytössä jokaisella yrittäjällä, jonka toimintamalliin se soveltuu. Verkkosivuilla on monta muutakin tapaa saada asiakkaat lähemmäksi kohti tehtyä kauppaa. Verkkosivut voivat kannustaa kävijöitä ottamaan yhteyttä esim. seuraavin tavoin

  • Täyttämällä yhteydenottolomakkeen
  • Soittamalla puhelimitse 
  • Lähettämällä sähköpostia 
  • Tulemalla paikan päälle

10. Tuotteiden ja palveluiden selkeys

Voit helposti tuoda esille yrityksesi tarjoamia tuotteita ja palveluita. Sisällöllisesti hyvät verkkosivut saavat vierailijat vakuutettua tuotteen tai palvelun laadusta ja tätä kautta olet askeleen lähempänä toteutunutta kauppaa.

Tässä on vain muutamia hyviä esimerkkejä siitä, miksi juuri sinun yrityksellä pitäisi olla verkkosivut ja verkkonäkyvyyttä. Nykyään ei ole kyse siitä, että tarvitseeko yrityksesi verkkosivuja. Kyse on lähinnä siitä, että voiko yrityksesi olla ilman verkkosivuja tänä digitaalisena aikana.

Kaiken tämän voi halutessaan hoitaa itse. Verkkosivuja pystyy tekemään erilaisilla verkkosivukoneilla jo muutamassa tunnissa. Mutta jos haluat todella erottua eduksesi joukosta, sinun kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka pystyy hoitamaan koko prosessin puolestasi. Me täällä Huimalla hoidamme kaiken verkkosivujen suunnittelun esiasteista aina julkaisuun, päivittämiseen ja ylläpitämiseen asti. Meidän ratkaisumme toimivat avaimet käteen -periaatteella ja sinä voit keskittyä siihen, mitä sinä osaat parhaiten. Me hoidamme verkkosivut ja markkinoinnin puolestasi.

Heräsikö kiinnostus?