Siipikarjaliiton rekrytointikampanja somessa

Suomen Siipikarjaliitto on toiminut vuodesta 1918 siipikarja-alan toiminnan mahdollistajana ja alan ymmärryksen lisääjänä. Siipikarjaliitolle tuli syksyllä 2023 tarve siipikarja-asiantuntijan rekrytointiin. Tavoitteena oli tehokas ja nopea rekrykampanja, joka tavoittaa alan ihmiset.

Kristiina Niemi

Kirjoittaja

07.05.2024

Alan ihmisten tavoittaminen

Siipikarjaliitto otti asiasta Huimaan yhteyttä - olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä, mm. toteutimme siipi.net-verkkosivut. Tämä helpotti ja nopeutti prosessia, sillä Siipikarjaliiton ilme ja tyyli ovat Huimalle jo valmiiksi tuttuja eikä aikaa tarvinnut käyttää tutustumiseen, yms.

Yhteistyössä päädyttiin mainostamaan rekrytointikampanjaa Facebookissa ja Instagramissa. Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Veera Lehtilä taustoittaa päätöstä: “Koimme, että perinteiset kanavat eivät riitä, sillä halusimme tavoittaa alan ihmisiä ja myös niitä, jotka eivät aktiivisesti hae töitä. Alan osaajia ei ole hirveästi, joten oli tärkeää saada viestiä laajasti alan sisälle ja saada potentiaaliset hakijat liikkeelle. Tähän sosiaalinen media oli hyvä ratkaisu.”

Rekrykampanjalla oli tiukka aikataulu. Siipikarjaliitto loi tekstin ja Huimasta ehdotettiin sopivaa kuvaa, ks. kuva. “Kuva osui heti nappiin ja on oiva esimerkki pitkästä yhteistyöstä - Huimassa ymmärrettiin heti, mitä haluamme ja mikä sopii meille.” kiittelee Veera. Huima laittoi somemarkkinoinnin ketterästi pyörimään, kun kaikki oli valmiina.

Positiivista huomiota

Kuukauden kestäneellä somemarkkinoinnilla saatiin hyvä näkyvyys rekrykampanjalle. Somen kautta rekryilmoitus kohdennettiin alan ihmisiin ja se tavoitti hyvin kohderyhmänsä. Rekryilmoitus oli lisäksi kotisivuilla ja työnhakupalveluissa, joista niitä pystyi jakamaan eteenpäin. Hakemuksia tuli monen väylän kautta ja joukossa oli paljon hyviä hakemuksia.

“Olemme kovin tyytyväisiä somekampanjaan ja sillä saatuihin hyviin tuloksiin. Kampanja herätti positiivisesti huomiota, saimme siitä hyvää palautetta. Huimasta oli paljon apua. Aikataulu oli tiukka, mutta Huiman kanssa asiointi sujui helposti, nopeasti ja välittömästi. Aiomme jatkossakin hyödyntää somea sitten, kun on sopiva aihe ja haluamme tavoittaa tietyn kohderyhmän.” kertoo Veera.

Rekrytoitko? Jeesiä rekrykamppikseen?